Hiusmalleja naisille

Hiukset ovat uusiutuva luonnonvara ja monesti uusi hiustyyli onkin sopiva arjen piristäjä silloin, kun kaipaat pientä piristystä ja vaihtelua elämääsi. Hiusmalleja naisille on runsaasti tarjolla ja uudet hiusmallit tarjoavatkin paljon erilaisia vaihtoehtoja tyylisi piristämiseksi. Vaihtelua voi hakea esimerkiksi uudenlaisesta leikkauksesta tai hiusten väriä vaihtamalla. Radikaalia muutosta hakeva tietenkin vaihtaa sekä värin että leikkauksen.

Erilaisia hiustyylejä, jotka ovat suosittuja juuri nyt

  • Kihara polkkatukka
  • Lyhyet hiukset otsatukalla
  • Bayalage-värjäykset
  • Graafiset leikkaukset
  • Ylipitkä polkkatukka

Hiusmalleja naisille

Kihara polkkatukka

Kihara polkkatukka vaatii jonkin verran ylläpitoa

Hiusmalleja naisille mietittäessä yksi tämän hetken kuumimmista trendeistä on kihara polkkatukka. Polkkatukka sopii useimmille kasvonpiirteille ja hiuslaaduille. Polkka on myös helppo pitää kuosissa vähälläkin ylläpidolla. Se ei vaadi yhtä paljon hoitoa kuin pidemmät hiustyylit, mutta toisaalta se ei myöskään vaadi niin paljon muotoilua kuin lyhyempi hiusmalli. Kihara polkkatukka on tietenkin hieman haastavampi kuin suora. Jos hiuksesi ovat luonnonkiharat, pääset helpolla. Napsaiset tukan vain polkkapituuteen ja huolehdit riittävästä kosteutuksesta, niin kiharasi kiittävät. Suorahiuksinen joutuu turvautumaan joko pysyvämpään kiharruskäsittelyyn eli permanenttiin tai hiusten jatkuvaan kihartamiseen joko kihartimella tai papiljoteilla. Permanentti on näistä kestävin ratkaisu, mutta se saattaa rasittaa hiusta.

Bayalage-värjäykset

Bayalagella hiuksiin saadaan luonnollinen ja monisävyinen väri

Nykyään värjäyksissä trendinä on luonnollisuus. Kaukana takana päin ovat ajat, jolloin hiukset värjättiin vain yhtä värisävyä käyttäen. Nykyään suosittuja ovat etenkin bayalage-tekniikalla värjätyt hiukset. Bayalagessa hiuksiin laitetaan raitoja useilla eri sävyillä, jotta lopputuloksesta tulisi mahdollisimman luonnollinen. Usein haetaan väriä, jossa tyvi on hieman latvaa tummempi ja hius vaalenee latvaa kohden. Puhtaasta liukuväristä ei kuitenkaan ole kyse, vaan vaaleampaa väriä raidoitetaan myös hiuksen tyveen asti. Bayalage-tekniikalla toteutetun värjäyksen hyviin puoliin kuuluu myös se, että juurikasvu ei tule helposti esiin, ainakaan jos tyvi on tarkoituksella värjätty värillä, joka on lähellä hiusten omaa sävyä. Näin värjäysväliä voi pidentää.

Konsultoi kampaajaa ennen radikaaleja muutoksia

Hiusmalleja naisille on olemassa pilvin pimein. Jokaisen naisen hiuslaatu on kuitenkin erilainen. Myös kasvojen malli vaikuttaa siihen, millainen malli sopii kenellekin. Ennen suurten muutosten toteuttamista kannattaakin kääntyä kampaajan puoleen. Hiukset eivät aina käyttäydy loogisesti, vaan esimerkiksi piikkisuora tukka saattaakin lyhentyessään kihartua. Myös suuret värimuutokset ovat toisinaan vaikeasti ennustettavia. Ammattitaitoinen kampaaja osaa kuitenkin varmasti ratkaista kaikki hiuspulmasi ja toteuttaa muutokset niin, että saat niistä lisää itseluottamusta ja piristystä tyyliisi.